Läka Naturligt

Läka Naturligt

Detta är antiinflammatorisk mat


Grönsaker: Ät massor och gärna med så många olika färger som möjligt varje dag.


Fisk: Ät gärna tre ggr i veckan. Välj fet fisk (om du inte har problem med för fett) t ex sill, makrill, vildlax, tonfisk, regnbågsforell, sardiner, ostron.


Nyttiga fetter: Använd kallpressad oliv-, raps- och kokosolja varje dag. variera med hasselnöts-, avocado-, hampfrö-, mandel-, och kallpressad linfröolja.


Kryddor och örter: vitlök, lök, cayennepeppar, ingefära, gurkmeja, chilipeppar och curry. Alla örtväxter är oxå bra.


Vilt och fågel: från frigående och gräsätande djur.


Frukt: Blodgrape, citron, rabarber, hallon och jordgubbar, är bra frukter.


Nötter: högst 1 dl per dag. T ex Mandel, hasselnötter, pekan, valnöt, pistagenötter.


Råris, quionoa, bovete


Juicer: Morots- och tomatjuice. Alla sorts teer (se upp för tillsatt socker) och källvatten (ej kolsyrat)

Lite mer bra info ang sur vs basisk kropp, eller snarare balansen där i mellan, men vi tenderar att stoppa i oss för mycket av det som gör kroppen sur. Det är väl värt att tänka på.//

Problemen med den västerländska dieten är att våra kroppar lätt kan bli för sura. När syranivåerna går upp (dvs pH blir för lågt) i kroppen startar en försurningsprocess som ofta leder till små och/eller stora hälsoproblem. Professor Otta Warburg vann t. ex. redan 1931 Nobelpriset för upptäckten att cancerceller inte växer i en syresatt miljö med ett balanserat pH-värde.


Blodet i kroppen måste alltid hålla samma pH-värde och den gör själv allt för att bibehålla det, ibland t.o.m. på bekostnad av andra organ (t. ex. genom att ”stjäla” mineraler från skelettet) så om miljön i kroppen blir för sur, kan den behöva få basbildade stöd för att neutralisera sig och fungera optimalt. Benskörhet, eller Osteoporos som det heter, tror många kan undvikas genom hög konsumtion av mjölkprodukter. Men, i länder där konsumtionen av mjölk är väldigt låg är benskörhet samtidigt väldigt ovanligt. Vissa forskare tror nu att benskörhet kan vara ett syraproblem – ju ”surare” vi blir i kroppen, ju mer kalcium stjäl kroppen från benen, tänderna och annan vävnad som då blir lämnad mineralfattig.


Hur mycket vi stressar och rör oss påverkar också pH-värdet i kroppen och därmed också vår hälsa.

//

Kontakt


Ammis Reiman

070-5695100


Nacka, Stockholm

Sweden


Bankgiro 871-2671

PlusGiro 75 04 48-3

Swish 070-5695100